Jak se připravit na nákup kuchyně - Úložné prostory
Spodní kuchyňské skříňky
Máte-li prostor, vždy raději volte zásuvky před klasickými policovými skříňkami. Zásuvky jsou snadněji dostupné a už se vám tak nikdy nestane, že budete muset přeskládat celou polici, abyste mohli vytáhnout jeden jediný hrnec, který je jako na potvoru zrovna úplně vzadu. Při výběru velikosti zásuvek je nutné zohlednit jejich váhu, která se pod tíhou hrnců a pánví výrazně navýší - to je ale starost, kterou můžete v klidu nechat zkušeným odborníkům z kuchyňského studia.
Horní kuchyňské skříňky
Jestli přemýšlíte nad tím, zda je vhodnější pořídit si otevřené police nebo skříňky, pak zcela určitě volte druhou možnost. Vaše nádobí tak bude chráněno před prachem a mastnotou, které se při vaření nelze vyhnout. Jedna otevřená police, na níž budou stát pomůcky, které potřebujete mít neustále při ruce (jako je třeba sůl a jiné koření), však bude ve vaší kuchyni velmi praktická. Disponujete-li menším prostorem a tápete nad výškou skříněk, pak neváhejte využít opravdu každý centimetr.
Potravinové skříně
Klasické potravinové skříně ve svých útrobách skrývají policový systém, ty modernější drátěné koše, které můžete spolu s dvířky všechny najednou vytáhnout. „Ani jedno řešení nepovažujeme za příliš šťastné. Police jsou nepřehledné - hlavně ty v horních a spodních patrech, protože chtě nechtě ztrácíte ponětí o tom, co se nachází v jejich zadních částech. A celo-výsuvný systém (když jsou všechna jeho patra zaplněna potravinami) zase zatíží skříňku natolik, že její otvírání může být velmi komplikované, a to jak z hlediska nutnosti vyvinout k otevření značnou sílu, tak i proto, že kolejnice a pojezdy se vinou velké váhy rychle opotřebují a je nutné je často měnit. Chytré řešení nabízí vnitřní zásuvky, které jsou ukryty za hlavními dvířky skříně. Tyto šuplíky působí vždy uklizeně a mohou být otevírány každý zvlášť, což zaručuje dokonalý přehled o uložených surovinách. Navíc pro ně můžete vybrat z širokého spektra barvu, která bude ladit s vaší kuchyní".